En god vin skal åbnes med en god proptrækker

Når det endelig er blevet fyraften, og du bare trænger til at smække benene op på bordet, så er der en god sandsynlighed for, at du gør det i selskab med en god flaske rødvin. Det har trods alt været en lang og hård dag på arbejdet med møder, og telefoner der ringede konstant. Du har i den grad fortjent den rødvin!

Hvis du bruger en dårlig proptrækker til at åbne din velfortjente vin, kan det dog hurtigt gå galt. Det kan være, at proptrækkeren ikke kan få ordentligt fat om flasken, når du stemmer imod for at trække proppen op. Det kan være, at proptrækkeren er så spinkel, at den simpelthen knækker, hvis du er uopmærksom og laver en forkert bevægelse. Not good.

Så hvad er egentlig en god proptrækker, og hvilke designs kommer den i? Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Hvad er en god proptrækker?

En god proptrækker er naturligvis en flaskeåbner, som gør åbningen af din flaske vin til en leg! Den er allerhelst robust designet og udformet, samtidig med at den er flot at se på.

Hvis ikke du har en proptrækker, så har du heldigvis en del valg, når du skal købe dig en ny. Proptrækkere kommer nemlig i mange forskellige designs og i en bred vifte af priser.

Den mest populære og smukke proptrækker er uden tvivl tjenerproptrækkeren. Dette er en proptrækker, som kommer med hele tre ting på een gang! Tjenerproptrækkeren har således både en flaskeåbner til ølflasker. Den har en borespiral til vinflasker. Endelig har den en folieskærer, så du let kan fjerne folien fra vinflaskens hoved.

En anden type god proptrækker kunne være den traditionelle vingeproptrækker. Her får du en proptrækker i et klassisk design, som har været på markedet i årtier. Proptrækkeren har to håndtag, der som vinger hæver sig mod himlen, efterhånden som du borer dybere ned i korkproppen. Denne type vinoplukker kommer i forskellige grader af kvalitet, så her bør du være opmærksom. Et eksempel på en vingeproptrækker i virkelig god kvalitet er Zwillings vingeproptrækker.

Skal din vin åbnes med en utraditionel proptrækker i stedet?

Hvis svaret på dette spørgsmål er et klart “ja!”, så er der heldigvis også råd for dette. Der findes nemlig en masse designs af proptrækkere på markedet, som både har et nytænkende og spændende design.

Tag nu for eksempel Alessis Parrot proptrækker. Med denne proptrækker kan du altid sætte duften af frugt fri fra din Chardonnay, fri som en fugl. Alessi Parrot er nemlig en tjenerproptrækker, som er designet til at ligne en smuk, farverig papegøje! Når du åbner din flaske vin foran middagsgæsterne med denne smukke proptrækker, er du vist garanteret beundrende kommentarer!

En anden populær og anderledes proptrækker er den vertikale trækproptrækker. Denne proptrækker kendes også i folkemunde som “kaninproptrækkeren”. Dette noget aparte tilnavn skyldes, at proptrækkerens håndtag og løftestang i lukket tilstand minder lidt om en kanins ører, der hænger ned!

En sidste utraditionel, men god proptrækker er Coravin proptrækkeren. Denne proptrækker bruger en hul nål til at gennembore korkproppen med. Dernæst kan du skænke vinen op gennem nålen! Denne type af proptrækker har den store fordel, at proppen ikke fjernes fra flasken. Når nålen trækkes op igen, forsegles flasken igen tæt, fordi hullet fra nålen trækker sig sammen. Så er der vist ikke flere undskyldninger for ikke at nyde sin vin med manér!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.