Dekoration af vinkælder

Hvis du har en stor passion for vin, så har du måske din helt egen vinkælder derhjemme. Nu står du måske, og tænker grundigt over, hvordan du lige skal få indrettet din vinkælder efter din smag. Hvordan vil du gøre din vinkælder til et rum, der ikke flyder med flasker, men derimod bliver til et personligt og indbydende rum, så din flotte kollektion kan fremstå på bedste vis? En vinkælder er langt mere end bare et sted, hvor der opbevares vin, og vi vil her give dig nogle tips til dekoration af en vinkælder.

Dekorer dine vægge

Det første vi tager et kig på, er væggene. En væg kan blive dekoreret med alverdens ting. Det får rummet til at virke større, og kan give din vinkælder et unikt udseende. Dine vægge kan evt. blive dekoreret med spejle, vægmalerier og hylder.

Overvej også at male dine vægge, og vælg gerne nogle mørke toner. Mørke og dyber farver er med til at give designet et mere ensartet og glat look. Hvis du er til et gammeldags udseende, så ville en murstensvæg bringe en rå og charmerende struktur til din indretning.

Personliggør indretningen med rustikke møbler

Møbler er med til at gøre stemningen mere hyggelig og indbydende for potentielle gæster, som du gerne vil vise din dyrebare samling til. Hvis du har plads, så kan du evt. lave et lille sted til vinsmagning. Her kan du bruge et lille bord, stole og bænke, og få lavet din vinkælder om til mere end blot en opbevaring.

Er du lidt mere ude i nogle gør-det-selv-projekter, så kan du fx tage nogle gamle vintønder og lave dem om til dit eget møbel. Det er med til at give vinkælderen et mere rustikt og personligt udseende. En vintønde kan nemlig bruges til mange ting. Benyt den evt. som dit bord til vinsmagning, eller hvis du tør at vove dig lidt længere ud, så kan du også prøve at save og finpudse den, hvor du kan lave nogle ekstra hylder til mere plads af vin. Så har du en helt unik reol!

Få en hyggelig atmosfære med belysning

For at få udnyttet alt pladsen i vinkælderen, så overvej også hvilken belysning, der skal til. Tænk over at belysningen skal være dekorativ, og så skal der også gerne være nok lys til, at du kan læse etikkerne på flaskerne. Vil du gerne have en hyggelig stemning i kælderen, så sørg for at lyset ikke er alt for skarpt og hvidt, men i dæmpende og varme toner.

Uanset, hvilken stil du har, så findes der mange forskellige måder at indrette en vinkælder på. Prøv dig frem med forskellige møbler, lamper og vægdekorationer og byd familien og vennerne til noget lækkert vinsmagning i din flotte og unikke vinkælder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.